Vi på Juristbyrån Linné hjälper dig när du vill skriva ett äktenskapsförord eller samboavtal. Kontakta våra kontor i Kalmar eller i Oskarshamn så träffas vi och pratar om vad som är bäst för just din familj.

 

Gift eller sambo?

Som gift har du ett bättre juridiskt skydd än som sambo, men det kommer också en del skyldigheter med ett äktenskap. Det är därför bra att reda ut vad som gäller just i er situation och på vilka sätt ni kan skydda er och övriga familjemedlemmar vid plötsliga förändringar av er livssituation.

 


 

Äktenskapsförord

Som gifta delar ni på allt vid en eventuell skilsmässa. Många väljer att kontakta oss innan de gifter sig för att skriva ett äktenskapsförord.
I äktenskapsförordet kan man ange ifall det finns egendom som inte ska delas upp vid en skilsmässa.

 

Samboavtal

Allt mitt är ditt heter det ju, men det stämmer inte riktigt när man är sambor. Om man är sambo så äger var och en sitt. Om ni däremot köper en bostad eller bohag tillsammans så ska detta delas upp mellan er om ni väljer att gå isär och om en av parterna begär det. Detta regleras i sambolagen. Det går dock att genom ett samboavtal avtala mellan parterna att egendomen inte ska delas upp vid en eventuell separation.

 

 

Vi hjälper er att planera er gemensamma framtid

Äktenskapsförord & samboavtal